Tatlı Dillim

kemal sunal filmleri - tatlı dillim
Tatlı Dillim

        Yönetmenliğini ve yapımcılığını Ertem Eğilmez'in yaptığı "Tatlı Dillim" filmi 1972 yılında çekilmiştir. Filmin senaryosu Sadık Şendil'e aittir. Komedi, Romantik türündeki Tatlı Dillim filminin başlıca oyuncuları ise şunlardır: Tarık Akan, Filiz Akın, Münir Özkul, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Halit Akçatepe, Kemal Sunal...

Filmin Özeti: 
        Ferit (Tarık Akan) İstanbullu zengin bir ailenin çocuğudur.Tıp okumasına rağmen en büyük hobisi basketbol oynamaktır. Maçlar öncesi dinlemek ve kamp yapmak için basketbol takımı ile beraber Emine'nin bulunduğu köye gider. Emine ise köy öğretmenidir ve bütün hayatı köydeki insanlara yardım etmekle geçmektedir. İstanbul'da çapkınlıklarıyla ünlü Ferit Emine'den çok hoşlanır ve onun kalbini kazanmaya çalışır. Emine ilk başta Ferit ile ilgilenmese de iki genç kısa süre sonra birbirlerine aşklarını itiraf eder ve evlenmeye karar verirler. Evliliklerinin ilk günleri oldukça mutlu geçer ancak Ferit'in İstanbul'dan gelen arkadaşları işleri bozar.
        Arkadaşları ile birlikte İstanbul'a ve oradaki eski yaşamına geri dönen Ferit Emine ile evliliğini unutur. Emine bir süre bekledikten sonra İstanbul'a kocasını aramaya gider. Ancak acı gerçekler yüzüne vuracaktır: Ferit evliliğine ailesine haber vermediği gibi, eski çapkınlıklarına geri dönmüştür. Bunun üzerine Emine Ferit'e hayatının dersini vermek için kolları sıvar. Şehirli ve oldukça bakımlı bir kadın şeklinde Ferit'in karşısına yeniden çıkacak, ikiz kardeş Mine olarak gerçek kocasının kafasını karıştırmayı başaracaktır. İyi Seyirler.



Oyuncular:

tarık akan
Tarık Akan
filiz akın
Filiz Akın
Münir Özkul
Münir Özkul
Metin Akpınar filmleri
Metin Akpınar
Zeki Alasya filmleri
Zeki Alasya
Halit Akcatepe Filmleri
Halit Akçatepe
Kemal Sunal
Kemal Sunal

Sonrakİ Yazı
« Öncekİ Yazı
Öncekİ Yazı
Sonrakİ Yazı »

5 yorum

yorum
Unknown
YAZAR
16 Nisan 2012 01:55 Sil

Bu filmin en kaliteli şekli bu. İyi seyirler.

Cevapla
avatar
19 Nisan 2012 02:04 Sil

Konu klasik ama allah bilir kaç kez izlemişimdir

Cevapla
avatar
Unknown
YAZAR
19 Mayıs 2012 19:26 Sil

cipsimi aldım siteden bir film seçicem bakalım :D

Cevapla
avatar
29 Mayıs 2012 20:49 Sil

konu klasik bildiğimiz konu ama ayrı bir tatdı var filmin.

Cevapla
avatar
6 Haziran 2012 23:52 Sil

bu filmler eskimez arkadaş

Cevapla
avatar