Selvi Boylum Al Yazmalım

kadir inanir filmleri - Al Yazmalim

        Yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın, yapımcılığını Arif Keskiner'in üstlendiği Selvi Boylum Al Yazmalım filmi 1977 yılında çekilmiş ve 1 Kasım 1978 tarihinde vizyona girmiştir. Filmin senaryosunu Ali Özgentürk Cengiz Aytmatov'un "Kırmızı Eşarp" adlı eserinden uyarlayarak yazmıştır. Selvi Boylum Al Yazmalım filminin müziklerini Cahit Berkay yapmıştır. Dram, Romantik türündeki filmin başlıca oyuncuları ise şunlardır: Kadir İnanır, Türkan Şoray, Ahmet Mekin, Nurhan Nur, Hülya Tuğlu, İhsan Yüce...

Filmin Özeti:
        Kamyon şoförü İlyas (Kadir İnanır), İstanbul'dan Asya'nın (Türkan Şoray) kaldığı köye gelir. Birbirlerine aşık olup evlenirler. Çocuklarının adını Samet koyarlar. İlyas, kamyoncu olduğu için sık sık yollara çıkar ve Asya, Samet'le yalnız kalır.
        Bir gün yine yola çıkan İlyas, eve dönmez ve Asya yı bir sekreter ile aldatır. Asya bunu pencerede görür ve İlyas'tan kaçar.
        İşleri bozulan İlyas, Asya’nın karşısına öyle çıkmak istemez ve bunalıma girerek Asya’yı terk eder. Asya, bu acıya dayanamaz ve oğluyla birlikte yollara düşer. Yolda Cemşit (Ahmet Mekin) adında bir adamla karşılaşırlar. Cemşit onlara kol kanat gerer. Birlikte yaşamaya başlarlar. Bir gün İlyas karşılarına çıkar. Asya şimdi büyük aşkı ve kendisine zor gününde kucak açan Cemşit arasında bir tercih yapmak zorunda kalır. Ve "sevgi emektir" diyerek kendisine ve çocuğuna emek veren Cemşit'i seçer. 
        Türk sinemasının en güzel örneklerinden olan "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmi izlenmeye ve yaşatılmaya değer. İzleyelim ve unutmayalım.. İyi seyirler.





Başrollerde:
Kadir İnanir filmleri
Kadir İnanır
turkan şoray filmleri
Türkan Şoray
Ahmet Mekin filmleri
Ahmet Mekin
hulya tuglu filmleri
Hülya Tuğlu
Nurhan Nur filmleri
Nurhan Nur

Sonrakİ Yazı
« Öncekİ Yazı
Öncekİ Yazı
Sonrakİ Yazı »

5 yorum

yorum
arefindemiss
YAZAR
29 Nisan 2012 21:38 Sil

Bir film bir ülkenin gönlüne ancak bu film kadar girebilir bence...

Cevapla
avatar
eglengunce
YAZAR
30 Nisan 2012 18:21 Sil

çok güzel bir filimdi hey gidi

Cevapla
avatar
30 Nisan 2012 19:59 Sil

bu film tanımlayacak pek çok cümle kurulabilir aslında. bu toprağın insanlarının duygularını en iyi yansıtan filimlerden biri bence.

Cevapla
avatar
1 Mayıs 2012 12:30 Sil

Annem çok sever bu filmi.

Cevapla
avatar
ilbey
YAZAR
25 Mayıs 2012 09:19 Sil

çok güzel bir filmdi.sayende tekrar izleyeceğim

Cevapla
avatar