Propaganda

Kemal Sunal Filmleri - Propaganda
Kemal Sunal Filmleri - Propaganda

        Yönetmenliğini Sinan Çetin'in, yapımcılığını Sinan Çetin ve Susa Kohlstedt'in yaptığı "Propaganda" filmi 1999 yılında çekilmiştir. Filmin senaryosunu Sinan Çetin ve Gülin Tokat yazmıştır. Politik, Dram, Komedi türlerini barındıran filmin başlıca oyuncuları şunlardır: Kemal Sunal, Metin Akpınar, Rafet El Roman, Meltem Cumbul...

Filmin Özeti:
         Doğup büyüdüğü Hisli Hisar kasabasına, Gümrük Muhafaza Müdürü olarak dönen Mehdi (Kemal Sunal) ve çocukluk arkadaşı Rahim (Metin Akpınar)  in ailelerinin kasabanın ortasından geçen sınır telleri ile parçalanan hayatlarını anlatıyor. Neredeyse yüzyıllardır birlikte yaşayan Hisli Hisarlıların altüst olan sosyal yaşamlarını, aşklarını, ticaretlerinin önünde duran dikenli telleri ve merkezi otoriteye karşı hayatlarını nasıl savunduklarını görüyor, 1948 de yaşanan bu trajikomik öykünün yarım asırdır çok fazla değişime uğramadığına tanık oluyorsunuz.Bu arada Mehdi'nin oğlu Adem (Rafet El Roman) ile Rahim'in kızı Filiz (Meltem Cumbul) arasındaki tutkulu aşk, aralarından geçen sınır çizgisi nedeniyle iyice imkansızlaşır.Arkadaşlıkla, bürokrasi arasında çelişkinin anlatıldığı bir film... İyi seyirler. 



Sonrakİ Yazı
« Öncekİ Yazı
Öncekİ Yazı
Sonrakİ Yazı »

3 yorum

yorum
Adsız
YAZAR
9 Ocak 2012 20:17 Sil

bilinçsizce yapıln iş..hüzün ayrılık..çok güzzel bir film..kemal sunal abimizi çok seviyorum

Cevapla
avatar
arefindemiss
YAZAR
12 Mart 2012 04:48 Sil

Tepeden inme kanunların bildirilmediği yaşamlar, gün geliyor acı çekiyor. Hani derler ya eğitim şart. Aslında o köydekiler için değil o tepedekilere şart bazen!

Cevapla
avatar
Unknown
YAZAR
12 Mart 2012 12:55 Sil

Çok doğru diyorsunuz. Her zaman köylü halk hor görülür cahildir denir ama asıl cahil bunlar değil midir? Malesef güzel ülkem böylesi insanlarla dolu..

Cevapla
avatar